MONROC Hotel

26 Mar 2020

LO CHEF MARIO

LA RICETTA DELLA TORTA ARABA DEL NOSTRO CHEF MARIO

TORTA ALLA FRUTTA SECCA MOU (ARABA)

PASTA FROLLA X FONDI:

150 grammi burro morbido

185 grammi di zucchero velo              

 2 uova

450 grammi farina “00”

8 grammi di lievito

2 grammi sale

Q.B. vaniglia

Procedimento:  Impastate burro e zucchero, aggiungete le uova a temperatura ambiente, unite la farina con il lievito, sale e la vaniglia. Una volta ottenuto un impasto omogeneo fate riposare in frigo

MASSA ALLA FRUTTA SECCA MOU

Per il caramello: 200 grammi di zucchero, 30 grammi di miele, 40 cl di acqua fredda

Per la massa di frutta secca: 100 grammi di noci (gherigl), 50 grammi di mandorle, 50 grammi di pinoli, 50 grammi di pistacchi interi

Per fare il caramello: cuocete in un pentolino lo zucchero, con il miele assieme e l'acqua, far bollire fino a quando il caramello diventa biondo.  Unite lentamente al caramello 100 ml di panna di panna tiepida e lasciar raffreddare continuando a mescolare. Unite mescolando le noci, le mandorle i pinoli e i pistacchi.  A questo punto ritirate da l fuoco facendo raffreddare.

Procedete foderando la tortiera con la pasta frolla come una crostata, spalmate sul fondo uno strato di crema di nocciole (la Nutella è perfetta :-). Adesso versate il composto e livellate. Cuocete in forno ventilato preriscaldato a 160° per 25 minuti circa. 

Pronta per essere gustata!

 

#iocucinoacasa #stiamoacasa #andràtuttobene



Explore the Blog!

Read all the articles written directly by the protagonists of the Monroc Hotel life. Discover activities, news, relaxing moments, good food and the secrets of Val di Sole! Monroc, there is more to explore!

booking request

We have a an adoration for every kind of explorer. If you already are or if you would like to feel like a real explorer and you're dreaming about a perfect holiday on the mountains, choose Val di Sole at the base of Dolomiti di Brenta... And choose MONROC as your basecamp, of course. Write us for any information or quotation.

Due to the Coronavirus situation that we are living We have closed on 10.March 2020 and open the summer season as planned on 28. Mai - 04.Oct. 2020 and then we will open again the 1st December 2020.

During the break we are available and you can follow us on FB or Instagram to see our beautiful exploration moments. We have to stay home but in the meantime we will dream our next explorations here in Trentino among the Dolomites.

Office hours: Mon-Fri from 9-17. Phone +39 0463 735000 ⁄ info@monroc.it

See you soon, THERE IS MORE TO EXPLORE

Contact us

Family Rossi

Tel. +39 0463 735000

Fax +39 0463 739494

infofnkwg@gwknfmonroc.it


Newsletter